Filter

Zımpara Makineleri

Zımpara ham maddesi ağaç olan pürüzlü yüzeyleri pürüzsüz hale getirmek ve düzleştirmek için gerçekleştirilen işlem olarak tanımlanır. Tamirat ve tadilat işlerinde marangoz ve kendin yap sevenler tarafından yoğun olarak uygulanır. Yapılan işin zorluğuna ve şekline göre farklı şekillerde ve özelliklerde makine piyasada yer almaktadır. Zımpara makinesi işlerinde uzun yıllar kullanılan modeller başta akülü olmak üzere elektrikli, şerit ve ahşap türleridir. Mobilyacılar tarafından zımpara işlemi büyük bir öneme sahiptir. Özellikle profesyonel işlerin başında kullanılan zımpara makineleri tercih aşamasında dikkat edilmesi gereken birçok unsuru içinde bulundurur. Makinenin çalışma esnasında çok az toz çıkarıyor olması kullanıcı açısında çok önemlidir ve bu özelliği tercih esnasında önemi etkilidir. Çeşitlerine göre ayrıştırdığımızda alçıpan zımpara makineleri bant zımpara makinelerindeki gibi ulaşılması güç işlemlerin yapılmasına yardımcı olur. Kullanıcılarına kullanım kolaylığı avantajı sunan alçıpan zımpara makineleri tercih edilme nedenlerinden en etkilisi olarak gözükmektedir.

Zımpara Makinesi Ne İşe Yarar

Metal, plastik, ahşap veya alçı gibi yüzeylerin kusursuz şekilde düzeltilmesi için tercih edilen makinedir. Uzun yıllardır el ile yapılan dekorasyon ve parlatma işlemlerinde uzun süre vakit almasına karşın makine sayesinde hızlı ve etkili bir çözüm yolu olmuştur. Farklı uç seçenekleriyle köşeler ve kenarlıkları da etkili bir şekilde düzeltebilirsiniz.

Zımpara Makinesi Nasıl Kullanılır

İlk etapta uygulayacağımız yüzeye uygun zımpara seçimi yaparız. Zımpara yapım esnasında tozu içine hapseden muhafazalı bir toz torbası varsa makineye yerleştiririz. Öncelikle orbital zımpara makinesi elektrikli dönerek ileri geri hareketi yaptığından dolayı tutarken çok fazla basınç uygulamamız gerekir. Bunun en önemli nedeni bastırdığımızda makine yüzeyden kayarak duracaktır. Önüne geçmek için hız ayarının kullanıcıya göre ayarlanması ve orantılı bir şekilde yüzeye uygulanması gerekmektedir.

Zımpara Makinesi Çeşitleri

Profesyonel ve amatör kullanıcılara yönelik çeşitli özellikler de kullanım amacına göre farklı seçeneklere sahiptirler. Titreşimli zımpara makineleri, dikdörtgen bir yapıya sahip titreşim özelliği sayesinde pürüzsüz yüzeyler oluşturmamızı sağlar. Bu modellerde özellikle ince zımparalama işlemi tercih edilmektedir. Çok kusurlu veya cilalı yüzeylerin zımparalamasında istenilen etkiyi göstermemektedir. Tank zımpara makineleri altında yer alan milin üzerinde yaptığı hareket sayesinde düzeltme yapabilen makinelerdir. Pürüzlü yüzeyin yoğun ve geniş yüzeye sahip olan işlerde performans açısından etkilidir. Özellikle boya, vernik ve cila kaplı yüzeylerin temizlenmesinde kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Çok amaçlı zımpara makineleri, birden fazla uç özellikleri sayesinde titreşimle beraber zımpara yapan makinelerdir. Tercih edilmesini en önemli nedenlerinden biri geniş yüzeylerde zımparalama yapabilen bu modellerde kenar ve köşe bölgelerinin düzeltilmesinde etkilidir. Alçıpan zımpara makineleri kullanım açısından duvarlarda alçının kurumasından sonra düzeltmek amacıyla kullanımı sağlanmaktadır. Kullanım alanın yoğun olduğu iş dekorasyon olarak bilinmektedir. Eksantrik zımpara makineleri, dikkat çeken yapısıyla dairesel hareketler yapan zımparalama makinesidir. Özellikle ince ve kalın zımparalama işleri için uygun olarak dizayn edilmiştir. Kavisli yüzeylerde de tercih edilmektedir.

Uygulama Yüzeyine Göre Zımpara Kağıdı Seçimi

Daha önce herhangi bir işlem görmemiş yüzeylerde, boya çıkarmada, pas tutmuş metal yüzeylerde ve yoğun pürüzlü yüzeylerde yüksek kalınlığa sahip kaba zımpara kağıdı tercih edilmektedir. Daha çok eski yüzeylerin yenilenmesi, cilalı ve vernikli yüzeylerde veya önceden işlem görmemiş olan her türlü yüzeyin parlatma ve temizlenmesinde ince yapıya sahip zımpara kağıdı seçimi yapılması uygun olacaktır.

Zımpara Makinası Fiyatları

RTRMAX olarak profesyonel ve amatör kullanıcılara yönelik bir çok farklı model web sayfamızda değerli ziyaretçilerimize sunulmuştur. Elektrikli ve akülü olmak üzere özelliklerine fiyat skalası değişiklik göstermektedir. Şerit zımpara makinesi, bant zımpara makinesi, ahşap zımpara makinası, alçı zımpara makinası vb. seçeneği ihtiyacınıza kullanım amacına göre inceleyebilirsiniz.